Malzemeler:
1 paket irmik (500 gr.)
1 paket margarin (250 gr.) (her yağ farklı ben Becel kullanıyorum)
1 çay bardağından az sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullanıyorum)
1 kilo süt
3 su bardağı şeker (+/- ayarlanabilinir)
Tercihe göre badem ve dolma fıstığı
Yapılışı:
Bir tencereye süt ve şeker konup ocakta kaynatmadan iyice ısıtılır. Diğer bir tencerede (tercihen teflon) margarin ve sıvıyağ eritilir içine badem ve fıstıklar atılıp biraz kavrulur. Bademler renk almaya başlayınca irmik ilave edilir. Karışım orta ateşte kavrulur. Kavurma kıvamı isteğe bağlı..Bana göre en güzeli 15 dakikada bal rengi olması . Daha sonra altını kısıp sıcak sütümüzü kepçe ile içine döküyoruz.(DİKKAT! İki sıcak karışım buluşurken etrafa sıçrayabiliyor) Tencereyi karıştırarak karışımın koyulaşması beklenir. Biraz demlenmesi beklendikten sonra helvamız hazır....Afiyet olsun :)
1 paket irmik (500 gr.)
1 paket margarin (250 gr.) (her yağ farklı ben Becel kullanıyorum)
1 çay bardağından az sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullanıyorum)
1 kilo süt
3 su bardağı şeker (+/- ayarlanabilinir)
Tercihe göre badem ve dolma fıstığı
Yapılışı:
Bir tencereye süt ve şeker konup ocakta kaynatmadan iyice ısıtılır. Diğer bir tencerede (tercihen teflon) margarin ve sıvıyağ eritilir içine badem ve fıstıklar atılıp biraz kavrulur. Bademler renk almaya başlayınca irmik ilave edilir. Karışım orta ateşte kavrulur. Kavurma kıvamı isteğe bağlı..Bana göre en güzeli 15 dakikada bal rengi olması . Daha sonra altını kısıp sıcak sütümüzü kepçe ile içine döküyoruz.(DİKKAT! İki sıcak karışım buluşurken etrafa sıçrayabiliyor) Tencereyi karıştırarak karışımın koyulaşması beklenir. Biraz demlenmesi beklendikten sonra helvamız hazır....Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder