16 Mayıs 2013 Perşembe

SUSAMLI KANDİL SİMİDİ

Malzemeler
1 paket margarin (250 gr ) (tercihen Becel)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (5 - 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura akı üzerine kullanılacak)
Üzeri için susam ve çörek otu
Kandil Simidi

Yapılışı



Bir tepsiye margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, tuz kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır. Elenmiş unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğündeki parçalar simit haline getirilir. üzerine yumurta akı sürüp susama bulanarak tepsiye dizilir. İsteğe göre yumurta sarısı ve çörek otu da kullanılabilinir. Orta derecede fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder