6 Nisan 2013 Cumartesi

Çok Kolay Su Böreği Tarifi



Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet kıyılmış maydanoz

Yapılışı 

  • Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder