16 Mayıs 2013 Perşembe

UN KURABİYESİ

Malzemeler:

1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 - 3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine badem









Yapılışı:




Bir kasede yağ ile pudra şekeri iyice karıştırılıp krem haline getirilir. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılıp yuvarlanır.Tepsiye dizilip ortalarına fındık,badem, şam fıstığı konarak orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika kadar pişirilir. İstenirse fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.  Kurabiyeler ertesi gün daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder