4 Nisan 2013 Perşembe

YOĞURT MAYALAMA (Günlük pastorize sütten)




Malzemeler:
1 kilo günlük süt
1 çorba kaşığı yoğurt


Yapılışı:
Günlük sütleri pastörize edildikleri için kaynatmaya gerek yoktur. 1 kilo sütü tencereye koyup 45 dereceye kadar (serçe parmağınızın dayanabileceği kadar bir sıcaklık) ısıtın. Bir bardağın içine 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt alıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ilıttığınız sütten bir kepçe içine koyup tekrar karıştırın. Bu karışımı tencereye döküp iyice karıştırın. Yoğurdu yapmak istediğiniz kaplara dökün. Ben cam ve birer porsiyonluk kaplara koyuyorum. Kapaklarını kapatıp tercihen sıcak bir köşeye sarılarak (ben battaniyeye sarıyorum) konur. Yaklaşık 6 saat kapalı durduktan sonra (ben gece yapıp sabah alıyorum) çıkarıp dolapta bekletin. Üstleri kaymak tutmadığı için çocuklar bayılıyor....

Not: Miktarı arttırırsanız her 1 kilo süte 1 çorba kaşığı maya şeklinde ayarlayabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder