4 Nisan 2013 Perşembe

PAŞA LOKUMU



Malzemeler:1 su bardağı un
300 gr kaymak
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
1 litre süt
1 paket vanilya
Hindistancevizi

Yapılışı:
125 gr tereyağında 1 su bardağı un kavrulur ve devamlı karıştırılarak üzerine 1 litre süt dökülür. 1 su bardağı şeker eklenir. İyice koyulaşınca 1 paket vanilya konulur. Ocaktan alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Geniş bir tepsi bol hindistan cevizi ile kaplanır ve muhallebi üzerine dökülüp eşit şekilde yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebinin üzerin ekaymak sürülür ve fındıkla kaplanır. 3’er parmak kalınlığında şeritlere ayrıldıktan sonra rulo ieklinde sarılır.

Paşa Lokumu servise hazırdır.
PAŞA LOKUMU (SADRAZAM LOKUMU)

MALZEMELER
■1 su bardağı un
 ■50gr margarin
 ■1 litre süt
 ■1 su bardağı şeker
 ■1 paket vanilya
■1 su bardağı hindistancevizi
 
ŞANTİSİ İÇİN:
■1 poşet krem şanti 
 ■1 su bardağı süt 
 
İÇİ İÇİN:
■Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
YAPILIŞI:
 1.Un ve margarini orta hararetli ateşte biraz kavurun.
 2.1 litre sütü un ve margarinin üzerine azar azar ilave edin. Kaynayana kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.
 3.Büyük dikdörtgen bir borcama hindistancevizini serpip üzerine muhallebiyi yayın.
 4.Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sütle karıştırın ve muhallebi soğuduktan sonra üstüne yayın.
 5.Cevizi de kremşantinin üzerine serpin.
 6.2-3 saat dolapta bekletin. Ardından 7-8 cm eninde ve 15 cm uzunluğunda dikdörtgenler kesip spatula yardımıyla rulo yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder