2 Nisan 2013 Salı

Çikolatalı pasta tarifi

Çikolatalı pasta sevenler için güzel bir tarif. Yapılışı püf noktalarına dikkat edildiğinde hiçte zor değil.
Malzemeler: Pandispanyası;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı un
Üst kaplaması için (ganaj);
  • 200 ml krema
  • 240 gram bitter çikolata
Süslemek için ;
  • 1 paket bitter çikolata
  • kakao
Çikolatalı Pasta Tarifi

Pandispanyası için;  yumurta aklarını cam bir kasede bir fiske tuzla köpürtün. Kasenin cam olması kekimizin güzel kabarması için önemli. Şekerin yarısını ekleyin iyice koyulaşıp katılaşana kadar çırpmaya devam edin.

  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Son olarak un kabartma tozu vanilya ve kakao karışımını  üstüne eleyip tekrar karıştırın.
  • Yumurta sarısı ve akını birleştirip kaşıkla nazikçe dıştan içe doğru karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmak yada sert davranmak kekimizin kabarmamasına neden olur. Yağlanmış ve un serpilmiş çapı 22 cm olan yuvarlak  kabımıza karışımı döküp 175-180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdanı keke batırarak test edip fırından çıkarın. Kürdan temizse pişmiştir. Ben 22 cm çapındaki cam fırın kabı kullandım. İyice soğutun bir gece önceden pandispanyamızı hazırlamak  pastamızın daha güzel ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Üst kaplamasını hazırlamak için kremayı küçük bir tencere boşaltın. Kaynama noktasına gelince ocağı kapatıp ince kıyılmış bitter çikolatayı ilave edin Karıştırarak çikolatayı eritin. 1 -1,5 saat buzdolabında bekletin.
  • Pastamızın kreması için; krema malzemelerini tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ocağa alın karıştırarak pişirin koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın mikserle bir süre çırparak pürüzsüz hale getirdikten sonra soğuyup dinlenmesi için bir kenara alın.
  • Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin. Pandispanyamızda yoğurt olduğu için ıslatmamıza gerek yok.  Bir parçasını koyup kremanın yarısını sürün 2. parçayı üstüne koyup kalan kremayı sürün. Son parçayı üstüne koyup üst kaplama  kremasını yavaş yavaş kenarlarından başlayarak sürün. Bir spatülle düzelttikten sonra ince ince kıyılmış bitter çikolatayla üstünü süsleyin. Son olarak üstüne kakao eleyin. Pasta altı kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder