5 Nisan 2013 Cuma

Krep Süzet Tarifi

Malzemeler,
4 youmurta
1,5 su bardağı un
yarım litre süt
3-4 çorba kaşığı erimiş margarin (1 kaşık hamura limon kabuğu rendesi)
Yarım su bardağı marmelat veya bal
Yarım kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:


  • Yumurtalar, un, tuz, limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı erimiş margarin karıştırılır . Azar azar süt katarak iyice ezilir .
  • Küçük bir tava yağlanır. Bu karışımdan küçük bir kepçe konup tava sağa sola sallanarak pişirilir.
  • Arasına marmelat veya bal sürülüp ikiye veya dörde katlanır . Üzeine pudra şeker eklenip servis tabağına yerleştirilir.


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder