Malzemeler,
4 youmurta
1,5 su bardağı un
yarım litre süt
3-4 çorba kaşığı erimiş margarin (1 kaşık hamura limon kabuğu rendesi)
Yarım su bardağı marmelat veya bal
Yarım kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:
4 youmurta
1,5 su bardağı un
yarım litre süt
3-4 çorba kaşığı erimiş margarin (1 kaşık hamura limon kabuğu rendesi)
Yarım su bardağı marmelat veya bal
Yarım kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:
- Yumurtalar, un, tuz, limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı erimiş margarin karıştırılır . Azar azar süt katarak iyice ezilir .
- Küçük bir tava yağlanır. Bu karışımdan küçük bir kepçe konup tava sağa sola sallanarak pişirilir.
- Arasına marmelat veya bal sürülüp ikiye veya dörde katlanır . Üzeine pudra şeker eklenip servis tabağına yerleştirilir.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder