3 Nisan 2013 Çarşamba

Ezogelin çorbası



KAÇ KİŞİLİK: 6 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk 
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:
* 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
*  Yarım çay bardağı baldo pirinç
*  1 kahve fincanı pilavlık bulgur
*  1 çorba kaşığı un
*  50 gr margarin
*  2 çorba kaşığı domates salçası
* 8 su bardağı et suyu
* Pul biber, nane
*  Tuz

Hazırlanışı:

* Margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. 
* Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. 
* Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. 
* Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder