KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
* 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
* Yarım çay bardağı baldo pirinç
* 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
* 1 çorba kaşığı un
* 50 gr margarin
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 8 su bardağı et suyu
* Pul biber, nane
* Tuz


Hazırlanışı:
* Margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
* Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
* Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder